A Mediációról bővebben…

A közvetítő feladata annak elősegítése, hogy a felek egymással újra kommunikálni tudjanak, a fennálló érdekellentét ne a helyzet további kiélezéséhez, hanem lehetőség szerint a megoldás kidolgozásához, a vita megállapodással történő rendezéséhez vezessen, azaz a feleket szükség esetén megbékítve, az érdemben történő vitára rávegye. A közvetítői eljárásban létrejött megállapodás nem érinti a feleknek azt a jogát, hogy a vitás ügyben utóbb bírósághoz forduljanak.

A mediáció egy konfliktuskezelési módszer, amelynek lényege a konfliktusba keveredett felek közötti közvetítés, megbékítés. Távolabbi történeti eredetét és lényegét tekintve az eljárás több száz éves múltra tekint vissza. Egy semleges, külső fél beavatkozása és közvetítése a konfliktusban, feszültségben lévő felek között számos kultúrában ismert. Legelterjedtebb az Amerikai Egyesült Államokban.

Hazánkban a mediációra 2003. március 17-tõl kezdve van jogszerű lehetőség, melynek alapja a közvetítői tevékenységről szóló 2002. évi LV. törvény E jogszabály határozza meg, hogy milyen polgári ügyekben kizárt (ami egyben azt is jelenti: az összes többi esetben pedig lehetséges) a mediáció, s hogy kik, milyen kvalifikáció, nyilvántartás és feltételek mellett végezhetik azt.

Cégünk  számos alkalmazottal, belső és külső szakértőkkel dolgozik együtt.

Magyarországon a mediációs tevékenység gyermek cipőben jár még. Bár munkáink nagy része eredményesen zárult, mégis a legjobb reklám a szájról szájra történő átadás. Foglalkozunk még bankoknak szaktanácsadással, hitel kihelyezési problémás ügyek mediációjával. Szerződött partnerünk az IC Bank zRt. és a Jelzálog és Hitel Bank zRt. További bankok is jelezték felénk érdeklődésüket.

Befektetőink részére követelés vásárlással is foglalkozunk, valamint utána a 2 fél közötti egyezségek létrehozásában is segítséget nyújtunk. Meglehetősen nagy a kereslet a követelések megvásárlására.

Amennyiben rendelkeznek Önök követelésekkel vagy kintlévőségük értékesítésére keresnének partnereket, mediációs tevékenység folytatására felajánljuk munkáinkat.

Szeretném bővebben kifejteni tevékenységünk eredményességét, érdeklődésük esetén személyes találkozót javasolnék.

Tisztelettel

Hajdú Katalin

Vezérigazgató